MENÜ
Anket
Apartman Kapıcıları 03.07.1970 tarih ve 1248 sayılı kanunla iş kanunu kapsamına alındığımız her yıl ÜÇ TEMMUZ günü'nü Kapıcılar günü olarak kutlanmasını onaylıyor musunuz.

Yöneticinin Cezai Sorumluluğu

Apartman yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir?

Apartman yöneticisinin cezai sorumluluğu ile yöneticinin kanunlarla belirlenen maddeler ışığında çalışması gerektiği aksi takdirde cezai yaptırımlarla karşılaşılacağı belirtiliyor.

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında apartman yöneticisinnin cezai sorumlulukları na ilişkin esaslara yer veriliyor.

Kanuna göre, yönetici kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri, apartman yönetimi defterine tarih sırası ile yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecbur tutuluyor.

Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda ise yine aynı kanun kapsamında yer alan 33 üncü maddenin son fıkrasında yazılı cezalar uygulanıyor.

Apartman yöneticisi cezaları:

Madde 33 – 

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince aykırı oy kullanan her kat maliki karar tarihinden başlayarak bir ay içinde, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde ana gayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabilir; kat malikleri kurulu kararlarının yok veya mutlak butlanla hükümsüz sayıldığı durumlarda süre koşulu aranmaz.

 Kat maliklerinden birinin yahut onun katından kira akdine, oturma hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı surette faydalanan kimsenin, borç ve yükümlerini yerine getirmemesi yüzünden zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebilir. 

 Hakim, ilgilileri dinledikten sonra, bu kanuna ve yönetim planına ve bunlarda bir hüküm yoksa, genel hükümlere ve hakkaniyet kaidelerine göre derhal kararını verir ve bunun, tesbit edeceği kısa bir süre içinde yerine getirilmesi lüzumunu ilgiliye tefhim veya tebliğ eder. 

 (Değişik üçüncü fıkra: 14/11/2007-5711/17 md.) Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, iki yüz elli Türk Lirasından iki bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. 25 inci madde hükmü saklıdır. 

Kaynak : emlakkulisi.com
---------------------------------

Aşağıdaki Başlıkları Okumak için Lütfen Tıklayınız

 

İş Yerini Bildirmeyene Ceza TIKLAYINIZ

Genel Hükümlere Aykırılıkta Ceza TIKLAYINIZ

Yöneticiye Ücretle İlgili Ceza TIKLAYINIZ

Yıllık İzin Cezası TIKLAYINIZ

İşin Düzenlenmesinde Ceza TIKLAYINIZ

İş Sağlığında Ceza TIKLAYINIZ

İş ve İşçi Bulmaya Ceza TIKLAYINIZ

İş Denetiminde Ceza TIKLAYINIZ

İdari Cezaları Kim Verir TIKLAYINIZ

Yönetici İsmini Asmama Cezası TIKLAYINIZ  

Kapıcı Çalıştıranlara Para Cezası TIKLAYINIZ

Kapıcılara Koruyucu Donanım Alınması TIKLAYINIZ

Yönetici Defter Tutmama Cezası TIKLAYINIZ

Sözleşme Tek Nüsha Yapılırsa TIKLAYINIZ


İzin Yazısı Cezası TIKLAYINIZ

Karar Defterine Her Şeyi Yazmama Cezası TIKLAYINIZ

 

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam278
Toplam Ziyaret210260
Hava Durumu
DUYURULAR
ÇEVREMİZE ÇÖP

ATMAYALIM SÜPÜREN

İNSANDIR UNUTMAYALIM .